Výrobca BlackBerry je naďalej v kríze!

Investori kanadskej spoločnosti Research in Motion (RIM) sú v smútku. Výrobca zariadení BlackBerry vie totiž vždy nájsť spôsob, ako ich frustrovať. Nový šéf predstavenstva – Thorsten Heins v utorok večer varoval, že v nadchádzajúcom kvartáli sa spoločnosť nevyhne stratám v prevádzkovej činnosti. Heins zároveň verí na rýchle zlepšenie. „Ťažká finančná situácia nás čaká aj v nasledujúcich kvartáloch“, píše Heins.

Trhový podiel technologickej ikony z Kanady je čoraz menší.  Fakt, že sa spoločnosť nachádza v ťažkostiach, potvrdzuje aj minuloročné dvojtisícové prepúšťanie zamestnancov. Aj teraz hovorí šéf predstavenstva o ďalšom „rezaní“ pracovných miest. Presne čísla zatiaľ nie sú známe, odhady hovoria o 2000 – 6000 zamestnancoch z aktuálnych 16 500 pracovníkov spoločnosti.

Spoločnosť chce koncom roka preskúmať, či nové zariadenie Blackberry 10 prinieslo úspech. Ako hovorí analytik z výskumnej spoločnosti Forrester, nie je isté, či sa vývojári mimo systémov ako iOS, Android či Microsoft rozhodnúť zainvestovať do tohto prostredia. Ak nie je k dispozícii dostatočné množstvo aplikácii, je nepravdepodobné, že výrobcovia budú mať záujem o licenciu na tento operačný systém.

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Vidim to podobne ako pri Nokii ..RIM bud nieco nove vymysli (lebo musi ziskavat novych klientov a nie obsluhovat len tych stalych) alebo sa preorientuje z mobilov na inu oblast..