VIDEO: Hollande na zahraničnej ceste v Berlíne

Čerstvo zvolený francúzsky prezident Francois Hollande bol v utorok večer na prvej zahraničnej ceste v Berlíne. Tá nezačala najlepšie, keď do lietadla nového prezidenta udrel blesk. Pilot trojprúdového lietadla Falcon sa následne rozhodol vrátiť. Napriek problémom sa Hollandovi podarilo úspešne doraziť  Berlína.

Aj napriek rozdielnym názorom sa obaja zhodli v otázkach záchrany eura. Dve najväčšie ekonomiky eurozóny budú aj naďalej bojovať s dlhovou krízou. Francois Hollande tiež prízvukoval svoje požiadavky na zmeny v zmluve o rozpočtovej disciplíne. „Rast by nemal zostať iba prázdnym slovom“, povedal francúzsky prezident. Musíme ho odraziť aj v praxi!

Nemecká kancelárka Angela Merkelová zdôraznila významnosť francúzsko-nemeckého priateľstva. Nemecko aj Francúzsko si uvedomujú, že ich vzájomné vzťahy sú z pohľadu vývoja v Európe veľmi dôležité. Kancelárka má zo stretnutia s Hollandom dobré pocity.

Obaja predstavitelia reagovali na aktuálnu situáciu v Grécku. Hollande aj Merkelová sa zhodli, že Grécko by malo zotrvať v menovej únii. Krajina sa musí držať svojich záväzkov a Európa sa musí snažiť, aby sa do Grécka opäť vrátil hospodársky rast, myslia si politickí predstavitelia dvoch európskych veľmocí.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre