Apple prekonal hranicu 500 dolárov za akciu

Investori jednoducho obľubujú okrúhle čísla. Aj napriek zlým správam z Číny prekonali akcie spoločnosti Apple hranicu 500 dolárov za akciu. Čo viac dodať? Už len to, že koncernu Apple patrí v rámci trhovej kapitalizácie celosvetovo prvé miesto. Počas dnešného obchodovania siahli akcie tejto technologickej spoločnosti k cene 503 dolárov za akciu, čo je nárast o 1,4 %. Apple tak s trhovou kapitalizáciou 460 miliárd dolárov predbehol spoločnosť Exxon Mobil (402 mld. USD).

V Číne to Apple nemá ľahké

Akciám Apple sa darí aj napriek správam z Číny o možnom zákaze predaja zariadení iPad. Základný spor spočíva v mene iPad. Podľa správ novín „Hebei Qingnianbao“ tu miestne orgány zhabali už 45 iPadov. O čo tu ide? Všetko spočíva v mene iPad. Práve to vraj patrí podľa čínskych autorských práv podniku Proview Technology Shenzen sídliacemu v južnej Číne. V decembri minulého roka súd v provincií Shenzen rozhodol, že Apple meno iPad nemôže viac v Čínskej republike používať.

Americký koncern to nemá v Číne ľahké. Falšovanie produktov tu patrí k veľkej obľube – Dokonca tu minulý rok našli aj falzifikát slávneho Apple Stores.

Dnešné obchodovanie akcií Apple (www.forexpros.com)

Podľa informácií ftd.de

 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre