Google vytvorí v Európe niekoľko stoviek pracovných miest

Google plánuje v tomto roku v Nemecku masívne investovať. Odstupujúci generálny riaditeľ spoločnosti Eric Schmidt to uviedol v utorok v Mníchove. V tomto roku spoločnosť plánuje vytvoriť v Európe 1000 nových pracovných miest, vrátane niekoľkých stoviek vo výskumnom a vývojovom centre v Mníchove. „Mali sme veľmi, veľmi dobrý rok“, povedal Schmidt na záver internetovej konferencie DLD (Digital, Life, Desing). „Z týchto dôvodov budeme aj naďalej investovať.
Tvárou tvár konkurencii v reklame ako je Facebook, Schmidt povedal: „Vyhľadávanie na internete bude aj naďalej veľmi dôležité.“ To platí najmä z ohľadom na stále rýchlejšie šírenie mobilných zariadení. Spoločnosť Google zarába peniaze predovšetkým s umiestnením reklamy vo výsledkoch svojho internetového vyhľadávača.

„Zariadenia, ktoré nie sú pripojené k internetu už nie sú zaujímavé“, povedal Schmidt. Počas dvoch rokov predstihli predaje rozumných telefónov (smartphony) predaj PC. Rýchli vývoj bezdrôtových štandardov skúsenosti s internetom v mobilných telefónoch ešte zvýši.

Spracované podľa finanztreff.de

 

 

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať