Robotníci z kovopriemyslu sa môžu tešiť!

Podľa správy nemeckého „Bild-Zeitung“  sa má takmer každému piatemu robotníkovi  z odvetvia kovopriemyslu zvýšiť jeho mzda. Zvýšenie má prísť v budúcom roku a zo zvýšeným platom sa počíta až pre 670 000 zamestnancov z tohto odvetvia.

V oblasti Baden-Wurttemberg a Bayern už spoločnosti ohlásili zvyšovanie platu pre 200 000 zamestnancov. V Nodrhein-Westfallen môže so  štedrejším platom od 1. februára  počítať až 190 000 kovorobotníkov.

„Sme presvedčený, že pre dobrú ekonomickú klímu v podnikoch je zvýšenie miezd vhodné uskutočniť“ , povedal hovorca odborovej organizácie Ingrid Gier pre tlačovú agentúru dpa. „ „Zamestnanci počas krízy vykonvali  svoj podiel a tak chcú spravodlivú účasť aj na hospodárskom rozmachu.  Veľa spoločností sa už rozhodlo k zvýšeniu miezd pristúpiť, avšak ešte nie je definitívne rozhodnuté.

Odborová organizácia kovorobotníkov  v Nemecku (IG Metall ), vzhľadom na stále silnejšiu ekonomiku žiada zvýšenie platov už pre rok 2011, čo je skôr ako bola dohodnutá spoločná zmluva.

Zdroj: ariva.de

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať