Facebook prekvapil investorov. Akcie sa zhodnotili o 20 %!

Najväčšia sociálna sieť sveta Facebook zverejnila svoje výsledky za uplynulý druhý kvartál. Čísla sú jasným dôkazom toho, že Facebook vie svoj potenciál využiť aj pri mobilných zariadeniach.

V porovnaní s prvým kvartálom sa príjmy z mobilnej reklamy navýšili o potešujúcich 76 % na 656 miliónov dolárov.

„Urobili sme veľký pokrok – rozšírili sme našu užívateľskú základňu a taktiež vzrástla ich účasť na sieti”, uviedol zakladateľ a generálny riaditeľ Facebooku Mark Zuckerberg.

Najväčšia sociálna sieť sveta má v súčasnosti 1,15 miliardy aktívnych užívateľov mesačne, čo je až o jednu pätinu viac ako pred rokom. Zuckerberg okrem toho dementoval správy, že mladí ľudia sa začínajú sťahovať zo sociálnych sietí. „Podľa údajov, ktoré máme k dispozícii, to nie je pravda“, podotkol Zuckerberg.

Tržby spoločnosti v druhom štvrťroku vzrástli o 53 % na 1,813 miliardy dolárov, čo je viac než očakával trh. Analytici počítali s tržbami na úrovni 1,6 miliardy dolárov.

Čistý zisk tak dosiahol objem 333 miliónov dolárov (13 centov/akciu), pričom ešte pred rokom táto spoločnosť vykazovala stratu. V po-burzovom obchodovaní akcie Facebooku vzrástli o 20 % na 31,81 USD.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre