Robinhood kupuje kryptoburzu Bitstamp za 200 miliónov dolárov

kryptomena bitcoin
Bitcoin

Spoločnosť Robinhood, ktorá ponúka online platformu na obchodovanie s akciami či ETF fondmi, vo štvrtok oznámila, že za približne 200 miliónov dolárov kupuje kryptoburzu Bitstamp. Vďaka tejto akvizícii bude môcť konkurovať veľkým firmám ako Binance a Coinbase, ktoré ponúkajú obchodovanie s kryptomenami. Očakáva sa, že transakcia bude dokončená v prvej polovici roka 2025.

„Akvizícia spoločnosti Bitstamp je významným krokom, pokiaľ ide o rast nášho kryptobiznisu,“ uviedol vo vyhlásení Johann Kerbrat, generálny riaditeľ Robinhood Crypto. Ako dodal, Bitstamp je dôveryhodná a dlhodobo fungujúca globálna burza, ktorá preukázala odolnosť počas trhových výkyvov.

Kerbrat pre denník The Wall Street Journal uviedol, že k rozhodnutiu kúpiť túto burzu viedol zvýšený záujem zákazníkov po kryptomenových produktoch.

Spoločnosť Robinhood je dlhodobým zástancom virtuálnych mien a bola jednou z prvých platforiem, ktorá vo svojej aplikácii umožnila obchodovanie s dogecoinom. V roku 2021 spustila kryptomenovú peňaženku, ktorá sa medzi investormi stala populárnou.

Spoločnosť Bitstamp bola založená v roku 2011 a stala sa jednou z najväčších európskych búrz s kryptomenami. V súčasnosti ponúka spotové obchodovanie s takmer 100 kryptomenami.

98 %


Viac ako 1000 US akcií bez poplatku

Viac ako 3000 US akcií s nízkymi poplatkami

Fyzické akcie i ETF*

Špičková podpora v CZ jazyku


*Fyzické ETF iba pre profesionálnych klientov

Obchodovanie je vždy spojené s rizikom

Sponzorované

Zdroje: qz.com; autor

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
rm stock Komentáre