Aj napriek novým obmedzeniam je záujem o bitcoin v tejto africkej krajine stále vysoký

bitcoin nigeria

Napriek tomu, že nigérijská vláda nedávno zakročila proti obchodovaniu s kryptomenami typu P2P (peer-to-peer), čo vyvolalo pobúrenie mnohých mladých Nigérijčanov, ich nadšenie pre bitcoin neutícha.

Ako vyplýva zo štatistík Google Trends, Nigéria je v súčasnosti krajinou s najväčším záujmom o bitcoin. Tesne za ňou nasleduje Salvádor.

Hlbšia geografická analýza ukazuje, že o bitcoiny sa vo vyhľadávaní v Google najviac zaujíma štát Delta, pričom Lagos, obchodné centrum Nigérie, sa nedostalo medzi 15 najväčších miest.

Údaje naznačujú, že oblasti, ktoré sa vyznačujú nízkou penetráciou bánk a vysokým podielom mileniálov, sú náchylnejšie na prijatie bitcoinu ako dôveryhodného platobného prostriedku.

Nigérijčania sa zamerali predovšetkým na stablecoiny viazané na americký dolár (najobľúbenejší je Tether), ktoré využívajú ako poistku inflácii a kolísaniu meny. Podľa štúdie OSN je Nigéria v súčasnosti jednou z najmladších krajín na svete a jednou z najrýchlejšie rastúcich afrických krajín. Veková skupina do 15 rokov tvorí 43 % populácie.

Lagos, Nigéria

Vláda chce predísť kolapsu národnej meny

Nigérijská vláda nedávno prijala niekoľko opatrení v snahe riešiť hospodárske problémy a zabrániť kolapsu meny. Ide napríklad o zákaz obchodovania P2P ( s použitím nigérijskej národnej meny naira (peer-to-peer je priamy nákup a predaj kryptomien medzi užívateľmi, bez sprotredkovateľa).

Nigérijská komisia pre cenné papiere tiež obvinila kryptoburzu Binance, že je zapojená do manipulácií s menou, čo podľa komisie viedlo k znehodnoteniu nairy a vyžiadalo si zásah vlády.

Pevný postoj regulačného orgánu sa prejavil začiatkom tohto roka, keď zakázal činnosť kryptoburzy Binance v Nigérii, po ktorom nasledovalo zatknutie a zadržanie jej vrcholových manažérov Tigrana Gambaryana a Nadeema Anjarwallu. Zatiaľ čo Anjarwallovi sa podarilo z väzby ujsť, Gambaryan je vo väzbe a čelí obvineniam z prania špinavých peňazí a daňových únikov.

Zdroj: cointelegraph.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
rm stock Komentáre