Masívne výbery z bitcoinových ETF fondov. Ide o najväčší jednodňový odliv

bitcoin kryptomena

Ako informuje agentúra Bloomberg, americké spotové bitcoinové ETF fondy zaznamenali najväčší denný odliv od svojho spustenia.

Investori v stredu stiahli zo skupiny takmer desiatich fondov čistých 564 miliónov dolárov, čo je najväčší výber od debutu týchto produktov v januári. Vyhliadka na vyššie a dlhodobejšie úrokové sadzby poškodila rizikové aktíva ako sú akcie a kryptomeny.

Bitcoin za posledných sedem dní stratil takmer 8 % hodnoty a smeruje k najväčšiemu týždennému poklesu od augusta minulého roka. V čase publikovania tohto článku sa obchoduje na úrovni 58 341 USD, čo je intradenný nárast o 1,74 %.

„Došlo k útlmu bitcoinu a odlivu z ETF, ale celkový obraz zostáva zdravý, pokiaľ ide o dopyt po ETF v rôznych geografických oblastiach,“ uviedla Caroline Bowlerová, výkonná riaditeľka krypto burzy BTC Markets Pty.

Fond Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund zaznamenal v stredu čistý odliv 191 miliónov USD, čo je doteraz najvyšší denný čistý odliv z portfólia. Z fondu Grayscale Bitcoin Trust, najväčšieho spotového bitcoinového ETF, investori stiahli 167 miliónov USD. Z fondu iShares Bitcoin Trust od spoločnosti BlackRock bolo stiahnutých 37 miliónov USD.

Boli to práve spotové bitcoinové ETF fondy od spoločností ako BlackRock a Fidelity, ktoré priniesli na kryptotrh eufóriu a pohnali cenu BTC na historické maximum takmer 74 000 USD.

98 %

Spoľahlivý broker

Investovanie do fyzických akcií

350+ ETF

Zákaznícka podpora v SK / CZ jazyku

77% účtov retailových investorov končí pri obchodovaní s týmto poskytovateľom v strate.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre