Jeff Bezos predá až 50 miliónov akcií Amazonu

Amazon
Amazon (Foto: Flickr)

Jeff Bezos plánuje v nasledujúcich 12 mesiacoch predať až 50 miliónov akcií spoločnosti Amazon.com Inc. a potenciálne tak speňažiť nárast akcií. Uvádza to v piatkovej správe pre regulačné úrady. Pri súčasnej cene 171,80 USD by tieto akcie mali hodnotu 8,6 miliardy dolárov.

Plán predaja, ktorý podlieha určitým podmienkam, bol prijatý v novembri minulého roka a podľa poslednej výročnej správy spoločnosti sa má dokončiť do 31. januára 2025. Bezosov podiel v spoločnosti Amazon predstavuje viac ako 988 miliónov akcií.

Akcie spoločnosti Amazon (AMZN) v piatok uzavreli vyššie o takmer 8 % po tom, ako spoločnosť ohlásila rekordné výsledky za uplynulý štvrťrok. V minulom roku akcie Amazonu vzrástli o viac ako 80 % v rámci širšej rally technologických akcií a prekonali výkonnosť referenčného indexu S&P 500.

Jeff Bezos založil Amazon v roku 1994 ako online kníhkupectvo. V roku 2021 odstúpil z funkcie jej výkonného riaditeľa a prevzal funkciu výkonného predsedu. Podľa rebríčka Bloomberg Billionaires Index je v súčasnosti druhým najbohatším človekom na svete s odhadovanou hodnotou majetku 197 miliárd dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre