Nové vzdelávacie formáty od XTB: analytické fórum, video kurzy a oveľa viac!

Okrem poskytovania brokerských služieb je spoločnosť XTB známa aj svojimi analytickými a vzdelávacími aktivitami. S príchodom nového roka bolo predstavených niekoľko nových konceptov. V tomto článku prinášame prehľad tých najzaujímavejších:

Analytické fórum 2023

Hoci je Analytické fórum už tradičným formátom brokera XTB, predsa len stojí za zmienku. Tohtoročný ročník sa uskutoční budúcu stredu (17. mája) a štvrtok (18. mája) o 18:00 hod. Na fóre sa zúčastní deväť popredných odborníkov z oblasti financií, investícií a konkrétnych finančných trhov. Tešiť sa môžeme na Lukáša Kovandu, Ronalda Ižipa, Jaroslava Brychtu a mnohých ďalších. Hlavné témy budú zamerané na infláciu, menovú politiku a výhľad rôznych investičných nástrojov na najbližšie mesiace. Ak sa zaujímate o investovanie alebo obchodovanie, nemali by ste si toto podujatie nechať ujsť!

Analytické fórum 2023 sa bude konať online. Bezplatnú registráciu a celý program podujatia nájdete tu: https://sk.xtb.com/online-analyticke-forum-2023.

Povídání o Tradingu

Povídání o tradingu je nový formát, ktorý bude vychádzať raz mesačne. Základom tohto seriálu je, ako už názov napovedá, videoformát Povídání o trhoch, ktorý už niekoľko rokov vytvárajú Jaroslav Brychta a Tomáš Vranka pod hlavičkou XTB. V tomto prípade sa však témy budú točiť okolo obchodovania a krátkodobého obchodovania, ktoré je aj medzi mnohými investormi stále považované za “čiernu mágiu”.

Cieľom seriálu je preto vysvetliť širšej verejnosti, ako funguje trading a jeho aspekty. Viac ako na čerpanie z grafov sa však epizódy budú zameriavať na poznatky skutočných traderov, ktorí sa podelia o svoje dlhoročné skúsenosti. Moderátormi relácie budú Vladimír Holovka, obchodný riaditeľ XTB a Martin Jakubec, Senior Account Manager XTB a jedna z tvárí seriálu Live trading. Do niektorých epizód si páni pozvú aj ďalších hostí.

Prvá epizóda, zameraná na úvod do tradingu a porovnanie s dlhodobým investovaním, už bola zverejnená na YouTube kanáli XTB a je voľne dostupná na tomto odkaze: https://www.youtube.com/watch?v=Nv-k5RPveJQ

Seriál „Trading pre začiatočníkov” a videa „Ako obchodovat…”

K dispozícii sú aj ďalšie nové formáty týkajúce sa tradingu. Trading pre začiatočníkov je séria, ktorej cieľom je pripraviť záujemcov o všeobecné a technické obchodovanie. Mal by tak byť akýmsi odrazovým mostíkom pre začínajúcich obchodníkov. Ak sa chcete naučiť fundamentálnu a technickú analýzu, riadenie rizika a ďalšie dôležité základy, táto séria je určená práve vám! Prvé dve epizódy sú v súčasnosti k dispozícii na YouTube kanáli XTB a ďalšie budú pribúdať postupne.

Videá „Ako obchodovať…” sa potom zameriavajú na konkrétne aspekty rôznych finančných inštrumentom. Tieto videá preto môžu oceniť úplní nováčikovia aj skúsenejší obchodníci. V rámci tejto série už boli zverejnené videá „Ako obchodovať ropu” a „Ako obchodovať NASDAQ”. Videá zamerané na ďalšie nástroje budú opäť postupne pribúdať.

Za zmienku stoja napríklad aj videá „Sezónnosť v investovaní a obchodovaní” alebo „Ako využívať investičné odporúčania svetových bánk”.

Všetky tieto videá a mnohé ďalšie sú voľne dostupné na kanáli YouTube spoločnosti XTB: ttps://www.youtube.com/xtbczsk

xtb
S viac ako pätnásťročnými skúsenosťami je XTB jedným z najväčších burzovo obchodovaných brokerov na FX a CFD na svete.
Zdieľať
Komentáre