Vesmírna spoločnosť SpaceX získa od investorov 750 miliónov USD

SpaceX
SpaceX (Foto: Flickr)

Ako informuje spravodajská televízia CNBC, vesmírna spoločnosť miliardára Elona Muska SpaceX získa v novom kole financovania 750 miliónov dolárov. Nová investícia firmu ocení na 137 miliárd dolárov. Medzi investormi je aj spoločnosť Andreessen Horowitz, ktorá bola spoluinvestorom Muskovej dohody o odkúpení Twitteru.

Agentúra Reuters v novembri informovala, že SpaceX rokuje o ponuke prevažne sekundárnych akcií, ktoré by mohli spoločnosť oceniť až na 150 miliárd dolárov. K investorom SpaceX patria aj Alphabet Inc či Fidelity Investments. Vminulom roku v júni firma od investorov získala približne 1,68 miliardy dolárov.

Spoločnosť SpaceX na základe dohody s americkým Národným úradom pre letectvo a vesmír (NASA) vyniesla na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) už niekoľko astronautov a taktiež náklad. SpaceX vlastní aj projekt Starlink, ktorý by mal zahŕňať takmer 12-tisíc družíc s cieľom poskytovať širokopásmové pripojenie k internetu.

Medzi konkurentov SpaceX patrí firma Blue Origin, ktorú založil zakladateľ Amazonu Jeff Bezos a taktiež spoločnosť Virgin Galactic, za ktorou stojí miliardár Richard Branson.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre