Akcie Meta vo voľnom páde. Spoločnosť ohlásila pokles zisku o 52 %

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg, CEO Meta Platforms (Wikimedia)

Americká spoločnosť Meta Platforms, ktorá vlastní sociálne siete Facebook a Instagram a taktiež messenger aplikáciu WhatsApp, vykázala v treťom štvrťroku zisk 4,4 miliardy dolárov, čo je medziročný prepad o 52 %. Tržby spoločnosti klesli o 4 percentá na 27,7 miliardy dolárov, čo je však lepší výsledok, ako odhad analytikov na úrovni 27,4 mld. USD.

Meta navyše ohlásila slabšie vyhliadky aj pre štvrtý kvartál, keďže očakáva, že tržby v tomto období dosiahnu 30 – 32,5 miliardy dolárov. Analytici počítali s tržbami vo výške 32,2 mld. USD.

Internetová spoločnosť zápasí so spomalením globálneho ekonomického rastu a menšími výdavkami na online reklamu, rastúcou konkurenciou zo strany siete TikTok či zmenami Apple v oblasti ochrany osobných údajov.

Akcie Meta dnes strácajú viac ako 22 % na 100,14 USD a od začiatku roka sa prepadli už o 70 %. Banka Morgan Stanley znížila svoj rating na akcie Meta s odvolaním sa na vyššie náklady firmy. Analytik Brian Nowak znížil svoj cenový cieľ z predošlých 205 dolárov na 105 USD. Očakáva, že problémy spoločnosti budú pretrvávať, pretože Meta naďalej zvyšuje výdavky v oblasti AI.

Vývoj akcií Meta Platforms

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre