5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Medzinárodný menový fond (MMF) zlepšil výhľad rastu globálnej ekonomiky na tento i budúci rok. V roku 2018 ako aj v roku 2019 počíta s rastom hrubého domáceho produktu (HDP) o 3,9 percenta, čo je o 0,2 percentuálneho bodu viac, než uvádzal v októbrovej prognóze.

2. Už zajtra sa vo švajčiarskom Davose začína Svetové ekonomické fórum (WEF), na ktorom sa zúčastní viacero popredných štátnikov, vrátane nemeckej kancelárky Angely Merkelovej či amerického prezidenta Donalda Trumpa.

3. Guvernér švajčiarskej centrálnej banky Thomas Jordan uviedol, že digitálne meny ako bitcoin potrebujú podobnú reguláciu, akej podliehajú iné investičné nástroje.

4. Rozhodnutie nemeckej sociálnej demokracie (SPD) začať koaličné rozhovory s konzervatívnou úniou CDU/CSU kancelárky Angely Merkelovej pomohlo odvrátiť vážnu vládnu krízu. Nemecko by mohlo mať novú vládu ešte pred Veľkou nocou.

5. Švajčiarsky komoditný fond Tiberius Group chce  v júli tohto roka predstaviť vlastnú digitálnu menu tiberius (alebo tcoin), ktorá bude krytá drahými a taktiež priemyselnými kovmi.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre