5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Cena ropy dnes začala rásť v reakcii na ranné explózie v newyorskom metre. Cena ropy WTI aktuálne rastie o 0,77% na 57,80 USD za barel, cena ropy Brent získava takmer 2% na 64,61 USD. Polícia informovala, že incident vyšetruje ako “čin súvisiaci s terorizmom”.

2. Tento týždeň sa uskutoční viacero dôležitých zasadnutí centrálnych bánk. V stredu o 20:00 (SEČ) bude o úrokových sadzbách rozhodovať centrálna banka USA (Fed). Očakáva sa, že Fed zvýši základnú sadzbu o štvrť percentuálneho bodu na 1,25 – 1,50%. Vo štvrtok budú o sadzbách rozhodovať Európska centrálna banka (ECB), britská Bank of England a švajčiarska centrálna banka SNB.

3. Burza CBOE (Chicago Board Options Exchange) dnes spustila dlho očakávané obchodovanie s futures kontraktmi na bitcoin. Finančné trhy na tento akt zareagovali nárastom hodnoty bitcoinu o 25 percent.

4. Ministri financií piatich popredných európskych ekonomík vyzvali USA, aby prehodnotili pripravovanú daňovú reformu, ktorá by podľa nich bola diskriminačná a mohla by poškodiť finančný sektor a medzinárodný obchod. Vyplýva to z listu, ku ktorému získala prístup agentúra Reuters.

5. Spoločnosť Apple sa blíži k dohode o kúpe firmy, ktorá stojí za obľúbenou aplikáciou Shazam. Tá umožňuje rozpoznanie hudby pomocou inteligentného telefónu. Obchod by mal dosiahnuť hodnotu až 400 miliónov dolárov.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre