Strach z Brexitu: Libra oslabila na 7-ročné minimum

Obavy z Brexitu, čiže vystúpenia Veľkej Británie z Európskej únie, začínajú pociťovať aj finančné trhy. Libra voči doláru oslabuje o 2,01% na 1,4119 dolára, čo je najnižšia úroveň za posledných 7 rokov.

Libra začala oslabovať po tom, ako v pondelok vzrástla pravdepodobnosť, že Veľká Británia by po júnovom referende mohla opustiť EÚ. S takýmto krokom sa spájajú značné riziká a neistota, čo dostáva libru pod tlak.

O novú podporu pre zástancov Brexitu sa postaral obľúbený britský politik a londýnsky starosta Boris Johnson, ktorý včera vyhlásil, že podporí vystúpenie Británie z EÚ.

Ratingová agentúra Moodys vo svojej dnešnej správe uviedla, že rozhodnutie Británie opustiť EÚ by malo nepriaznivý vplyv na britské hospodárstvo a agentúra by musela prehodnotiť súčasný rating a výhľad.

Z posledných prieskumov vyplýva, že britská spoločnosť je v otázke Brexitu rozdelená, keďže výsledok referenda by dopadol vyrovnane.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre