Bill Gross: Od fondu, ktorý zakladal, žiada stovky miliónov dolárov

Dlhopisový guru Bill Gross, ktorý spoluzakladal známu investičnú spoločnosť Pimco, ju teraz žaluje o 200 miliónov dolárov.

71-ročný Gross tvrdí, že zamestnanci spoločnosti Pimco ho z firmy vytlačili zámerne, s cieľom získať podiel na jeho odmenách a rozvíjať svoju vlastnú kariéru. Ako náhradu škody žiada minimálne 200 miliónov dolárov, pričom ako uviedol jeho právny zástupca, peniaze plánuje venovať na charitatívne účely.

Gross zo spoločnosti Pimco odišiel náhle minulý rok v septembri, čo bolo odrazom pribúdajúcich nezhôd medzi firmou a manažérmi. Začiatkom tohto roka Gross priznal, že z firmy ho vyhodili a že jeho prepustenie ho poriadne prekvapilo.

Právnici Grossa dnes otvorene hovoria o vyhrotených vzťahoch medzi dlhopisovým manažérom a vedením firmy, ktoré sa ho údajne snažilo hrubým spôsobom vypudiť zo spoločnosti.

A čo na to investičná spoločnosť? Hovorca Allianzu, ktorá je materskou spoločnosťou firmy Pimco, uviedol, že žaloba je bezpredmetná a právny tím spoločnosti bude v pravý čas na to reagovať na súde.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre