5 úspešných ľudí, ktorí boli kedysi bezdomovcami

Každý úspešný človek nejako začínal. Niektorí to mali ľahšie, iní sa museli predierať viacerými problémami, vrátane chudoby a bezdomovstva.

V tomto článku vám prinášame 5 mimoriadne inšpirujúcich príbehov slávnych a úspešných ľudí, ktorí sa v určitej fáze svojho života ocitli na ulici. Napriek mimoriadnej túžbe zmeniť svoj život však dokázali premôcť chudobu a zaradiť sa k najúspešnejším ľuďom sveta.

Chris Gardner

Milionára Chrisa Gardnera preslávil film s W. Smithom – Šťastie na dosah – tento film opisuje jeho náročnú cestu k vysnívanému cieľu. Áno, je to ten film o bezdomovcovi so synom, ktorý chcel preraziť v obore financií aj napriek tomu, že nemal vysokú školu a žiadne skúsenosti.

Chris zacítil príležitosť a prijal miesto v tréningovom programe spoločnosti Dean Witter Reynolds. So svojím malým štipendiom nedokázal pokryť náklady na bývanie, a tak hľadal útočisko v prístreškoch pre bezdomovcov. Spolu so synom prespával kde sa len dalo, pod mostmi alebo v kanceláriách.

Aj napriek tomu, že bol bez peňazí, opustila ho žena a ostal s malým synom na ulici, v programe uspel a získal miesto makléra. Dnes je všetko inak – z Gardnera je multimilionár či veľký filantrop, ktorý sponzoruje množstvo charitatívnych organizácií.

Jim Carrey

Zrejme ste nevedeli, že tento preslávený komik musel kedysi žiť vo svojom mikrobuse Volkswagen spolu s rodinou. Nakoniec sa nasťahovali do stanu na trávniku pred domom svojej sestry a mikrobus nechali zaparkovaný na príjazdovej ceste.

Dnes si tento slávny herec o bývanie nemusí robiť starosti. Ako tvrdí, práve tieto finančne drsné časy mu pomohli vyvinúť zmysel pre humor.

Steve Harvey

57-ročný herec a televízna osobnosť Steve Harvey  časopisu People prezradil, že v začiatkoch svojej kariéry, keď začínal ako komik, na jednom alebo dvoch vystúpeniach pohorel a zistil že je bez domova.

Magazín People píše, že vo svojom aute Ford Tempo žil po dobu troch rokov. Umýval sa v hotelových kúpeľniach, na čerpacích staniciach či v sprchách pri bazénoch. Bolo to úplne dno ale v najtemnejších dňoch som stále veril, že sa to otočí.

Veľký zlom v jeho kariére prišiel, keď sa objavil v populárnej show Showtime at the Apollo.

Steve Harvey

Manny Khoshbin

Multimilionár Manny Khoshbin, ktorý je pôvodom Iránčan, musel prekonať ťažké časy, aby zavoňal k úspechu. Jeho rodina sa prisťahovala do USA v čase, keď bol ešte teenager. Rýchlo odhalil mnoho príležitostí a začal tvrdo pracovať a budovať bohatstvo.

Prišli však neúspechy, jeho firmy zanikli a on musel určitý čas prespávať v aute. Zúfalý a bez majetku získal realitnú licenciu, neskôr založil realitnú a hypotekárnu spoločnosť zameranú na bankou zhabané nehnuteľnosti.

Dnes vlastní viacero spoločností, ktoré sa zameriavajú na segment komerčných nehnuteľností.

Foto viac khosbin.com

Phill McGraw (Dr. Phil)

Ľahké to nemal ani najslávnejší americký psychológ Phill McGraw (Dr. Phill. Keď mal 12 rokov, bol bez domova a so svojim otcom žil v aute. Neskôr tvrdo pracoval na tom, aby získal bakalársky a magisterský titul, neskôr PhD. a pripojil sa k otcovej psychologickej praxi v Texase.

V roku 1990  si ho Oprah Winfrey pozvala do jej show – Phill sa postupne stal jej pravidelným hosťom a neskôr prišiel s vlastným programom. Aj napriek drsným začiatkom dnes tento autor a televízna osobnosť drží majetok v hodnote takmer 300-miliónov dolárov.

Phil McGraw
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre