5 vecí, o ktorých dnes ráno potrebujete vedieť

Prajeme krásny slnečný deň. Opäť vám prinášame prehľad čerstvých ranných udalostí:

1. Sentiment v čínskom priemysle opäť oslabuje. Index nákupných manažérov HSBC klesol na 49,2 bodu, čo je najnižšia hodnota v tomto roku. Analytici počítali s nezmenenou úrovňou 49,6 bodu.

2. Ázijské akcie dnes rástli tretí deň za sebou, keď opäť nadviazali na zelené čísla na Wall Street. Index MSCI Asia Pacific posilnil o 0,2 percenta,  japonský Topix vzrástol o 0,7 percenta a čínsky Hang Seng o 0,7%.

3. Výsledky Facebooku sklamali a akcie sa prepadli o 2%. Najväčšia sociálna sieť sveta ohlásila najpomalší rast kvartálnych tržieb za posledné dva roky. Pozitívom je, že počet mesačne aktívnych užívateľov tejto siete medziročne vzrástol o 13 percent.

4. Štátom vlastnená brazílska ropná spoločnosť Petrobras si z uplynulého roka odnáša stratu vo výške až 7,2 miliardy dolárov. Spoločnosť musela prijať odpisy v objeme 2 mld. dolárov, ktoré sú spojené s multimiliardovým korupčným škandálom.

5. Spotrebiteľská dôvera v Nemecku sa zlepšuje už siedmy krát za sebou. Index GfK posilnil na 10,1 bodu, čo je v súlade s očakávaniami. Spotrebiteľská dôvera v Nemecku je v súčasnosti na 14-ročnom maxime.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre