7 návykov mimoriadne bohatých ľudí, ktoré si môžeš osvojiť aj ty

Bohatých ľudí nespája iba majetok v miliardovej hodnote. Spoločné majú aj užitočné návyky, vďaka ktorým sú mimoriadne produktívni a odhodlaní uskutočniť všetko, na čo si pomyslia. O akých návykoch hovoríme?

Vstávajú skoro ráno

Už v článku “Pozrite sa, o koľkej ráno vstáva týchto 10 úspešných riaditeľov” sme si priblížili, o koľkej ráno sú na nohách úspešní lídri a majitelia firiem. Väčšina z milionárov sú hore už o 5:00 a o 6:00 už plne pracujú na projektoch. Niektorí sa v tejto dobe možno len zobúdzajú alebo si chystajú raňajky.

Máte problém so skorým vstávaním? Pozrite si týchto 8 tipov

Cvičia

Aj napriek tomu, že sú všetci tí miliardári a milionári zaneprázdnení množstvom projektov, vždy si doprajú čas na cvičenie. Zrejme si dobre uvedomujú, že v zdravom tele zdravý duch. Zoberme si takého miliardára Richarda Bransona z úvodnej snímky – okrem behu a vzpierania si nájde čas aj na plávanie či bikram jógu.

Nepochybujú o sebe

Podobne ako všetkých nás, ani bohatých ľudí neobchádza strach a pochybnosti. Rozdiel je ale v tom, že nedovolia, aby sa ich tieto pocity zmocnili. Aj mexický miliardár Carlos Slim Helu raz povedal: “Bohatí ľudia sú rovnakí ako ty. Majú strach, trápenie i pochyby, ale nedovolia, aby ich tieto pocity zastavili.”

Makajú na tom, v čom sú „doma“

Možností, v čom sa presadiť, je dnes naozaj veľa. Preto ak nájdete niečo, v čom ste doslova doma a ovládate to, neváhajte sa v tomto smere rozvíjať a premeniť ho na úspešný biznis. Možno ste fanúšikom marketingu alebo ľudom pomáhate zlepšiť fyzickú kondíciu. Nech je to čokoľvek, čo vás dokáže postupom času uživiť, chopte sa toho a pracujte na tom. Nestrácajte čas hľadaním niečoho nového..možno ste to už našli, len neviete o tom.

Hodina na obed

Odpočinok je dôležitý, to vám potvrdí každý úspešný človek. Aj napriek tomu, že bohatí ľudia sú mimoriadne produktívni a dobré vážia čas, vždy si nájdu aspoň hodinu prestávky na obed. Vedia, že táto “hodinka” odpočinku im pomôže zostať produktívnymi počas zvyšku dňa.

Vedia, kedy prestať pracovať

Zoberme si takých živnostníkov. Aj keď sú kvázi podnikateľmi, pracujú od rána do večera v nádeji, že toho spravia viac a zarobia viac. Iróniou je, že veľakrát to tak nie je. Deň za dňom sú čoraz vyčerpanejší a ich efektivita má tvar klesajúcej krivky. Nespadnite do tejto pasce. Stanovte si čas práce a doprajte si voľný čas aj na seba a vašich blízkych.

Každý deň sa naučia niečo nové

Tento návyk je podstatný. Aj keď človek ukončí vysokú školu, neznamená to, že sa už nemusí učiť. Aby ste dosiahli skutočné bohatstvo, musíte študovať nové myšlienky, metódy a oboznamovať sa so všetkým, čo vás posunie vpred. Bohatí toto dobre vedia.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre