Kapitál som začal presúvať do Európy, hovorí nositeľ Nobelovej ceny

Americký ekonóm a laureát Nobelovej ceny Robert Shiller v rozhovore pre denník Handelsblatt priznal, že svoje investície začal presúvať do Európy. „Už som začal presúvať prostriedky, čiastočne som odstúpil od amerických akcií a vložil som peniaze do európskych aktív”, uviedol Shiller.

Známy ekonóm je totiž presvedčený, že európske aktíva sú v súčasnosti výrazne podhodnotené, najmä v porovnaní s americkými akciami.

Neodrádza ho ani aktuálna neistota ohľadom Grécka: „Grécko je malá krajina, človek by nemal preceňovať to, čo sa tu deje“, uviedol.

Aj podľa banky JP Morgan je presun k európskym akciám ten najlepší nápad (Pozri: 5 dôvodov, prečo predať USA a nakúpiť Európu). Pred možným kolapsom pri amerických akciách varoval aj investor David Tice. “Pripravte sa na 30 až 60 %-ný kolaps akcií“, upozornil koncom minulého roka tento finančník.

Na druhej strane sú názory, že americké akcie sú plne zdravé a na bublinu máme zabudnúť. Myslí si to aj banka Morgan Stanley, ktorá index S&P na konci tohto roka vidí na úrovni 2275 bodov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre