Pripravte sa na 30 až 60 %-ný kolaps akcií, upozorňuje tento finančník

A máme tu ďalší medvedí scenár. Uznávaný investičný manažér David Tice v rozhovore pre CNBC uviedol, že by sme mali počítať s poklesom akciového trhu o 30 až 60 %.

„Dnes mám rovnaký pocit ako v roku 1998, 1999, 2005 a 2006“, povedal Tice, zakladateľ správcovskej spoločnosti David W. Tice & Associates. Zopakoval tak svoju predpoveď z konca augusta, kedy zdôraznil, že ani stromy nerastú do neba.

Tice je znepokojený tým, ako rýchlo dochádza k rastu peňažnej zásoby, ktorá zvyšuje infláciu a tlačí na rast úrokových sadzieb.

“Úroková sadzba 0 % tu nebude večne. Keď sadzby pôjdu nahor, bude to problém”, upozornil Tice. Napriek jeho predpovedi on sám pri akciách neuzavrel krátke pozície. „Neshortujem akcie“, dodal. Odporúča ale zlato, ktoré považuje za dobrú stávku v prípade, ak inflácia pôjde nahor.

O bubline na finančnom trhu sa nedávno pre Yahoo Finance vyjadril aj ekonóm Nouriel Roubini. V budúcom roku ešte môžeme vidieť pokračujúce zisky, no v roku 2016 to celé spľasne a príde recesia väčšia ako tá v roku 2008, uviedol Dr. Doom.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre