Jej nápad s koláčikmi každý vysmial. Dnes sa môže pochváliť multimiliónovým biznisom

Príbeh ženy menom Gigi Butler je viac než inšpirujúci. Keď mala 15 rokov, rozhodla sa živiť upratovaním. „Kúpila som nejaké mopy, vedierka a klopala na dvere ľuďom s ponukou upratovania“, spomínal si Butlerová na svoje podnikateľské začiatky.  To však ešte netušila, že v roku 2007 bude stáť na začiatku multimiliónového podnikania s cukrovinkami.

Po tom, čo Gigin brat vychválil jej vynikajúce „kapkejky“ (ang: cupcakes – nazdobené dezerty s krémom), sa Gigi rozhodla v tejto oblasti preraziť.

„Neuveríš tomu – ľudia čakajú už hodiny v rade na kapkejky. A pritom nie sú ani také dobré ako tie, čo robíš s mamou“, povedal do telefónu Butlerovej brat. Gigi zložila telefón, pozrela sa do zrkadla a povedala si: Idem do toho. Otvorím si obchod s cupcakes.

Gigi Butlerová

„Ľudia si mysleli, že som blázon a môjmu nápadu sa vysmievali“, povedala pre Businessinsider. Myslite to vážne? Obchod s koláčikmi?, povedal jej výsmešným tónom bankár, ktorý posudzoval jej žiadosť o pôžičku.

Po tom, čo si vybavila sídlo, vycibrila niekoľko receptov a zamestnala dvoch pracovníkov, vznikla firma Gigi Cupcakes. „Nemala som žiadnych investorov a ani cent na reklamu. Jednoducho som dúfala, že ľudia prídu“, spomína si dnes Butlerová. A oni prišli!

Dnes má firma Gigi’s Cupcakes až 92 obchodov rozprestierajúcich sa v 23 štátoch, za čo môže vďačiť konceptu franšízy. Tu to ale nekončí – Butlerová tvrdí, že do roku 2019 chce značku rozšíriť až na 250 obchodov.

Ako píše Businessinsider, tento rok by firma mala dosiahnuť obrat 35 miliónov dolárov. „Som nesmierne šťastná, že to vyšlo. Nikdy predtým som si nemyslela, že môj úspech bude založený na kapkejkách“, tvrdí úspešná podnikateľka.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre