Gates, Zuckerberg či Buffett. Toto sú ich obľúbené knihy

Nedávno sme si predstavili 7 kníh, ktoré úspešní podnikatelia zvolili za ich najväčšiu inšpiráciu. Dnes sa pozrieme na obľúbené knihy známych miliardárov ako Bezos, Buffett či Zuckerberg. Takže čo títo “chlapci” schovávajú vo svojej knižnici?

Bill Gates – Business Adventures

Práve v tomto videu sa známy softvérový miliardár Bill Gates vyjadril o svojej knižnej srdcovke, ktorou je Business Adventures. Kniha, ktorej autorom je John Brooks, je zbierkou 12 nadčasových príbehov z finančného a korporátneho sveta.

Jeff Bezos – The Remains of the Day

Jeff Bezos za svoju obľúbenú knihu označil román “The Remains of the Day”. Správne, nejde o žiadnu obchodnú knihu, ale príbeh o láske a povojnovom Anglicku. „Dovtedy, dokým som tu knihu nečítal som ani neveril, že je možné vytvoriť dokonalý román“, uviedol miliardár a zakladateľ najväčšieho online obchodu Bezos.

Mark Zuckerberg – Eneida

Toto by ste na Marka Zuckerberga, zakladateľa Facebooku určite nepovedali. Jeho obľúbenou knihou je Eneida, epická báseň od rímskeho básnika Vergília. Báseň rozpráva príbeh legendárneho hrdinu, ktorý je spojený so zrodením Ríma a pádom Tróje.

 Warren Buffett – Inteligentný investor

„Keby som tú knihu v roku 1949 nečítal, mal by som inú budúcnosť“, povedal raz Warren Buffett o knihe Inteligentný investor. Podľa Buffetta je publikácia od Benjamina Grahama tou najlepšou knihou o investovaní. Buffett sa k tejto knihe dostal prvýkrát v 19 rokoch.

Pozri tiež: Zoznam kníh, ktoré odporúča miliardár Warren Buffett

Tony Hsieh – Tribal Leadership

Určite poznáte mladého šéfa Zapposu, úspešného miliardára Tonyho Hsieha. V rozhovore pre USA Today prezradil, že jeho obľúbenou knihou je Tribal Leadership. Podľa Tonyho je v knihe výstižné vykreslené, ako môžu spoločnosti skvalitniť firemnú kultúru a posunúť ju na vyšší level. Kniha vám priblíži umenie vedenia, zoznámi vás s ľudským správaním či motiváciou jednotlivca.

Komentáre