Čo čaká EUR/USD v nasledujúcich dňoch?

Pred nami je nový týždeň a obchodníci už dávno premýšľajú, akú taktiku pre nadchádzajúce obchodné dni zvoliť.

Treba pripomenúť, že z Nemecka prídu dôležité ekonomické dáta, jednak ostro sledovaný index ekonomického sentimentu ZEW a taktiež vývoj hrubého domáceho produktu Nemecka za druhý kvartál.

V centre pozornosti aj naďalej zostáva Európska centrálna banka (ECB) a jej hodnotenie aktuálnej situácie v eurozóne. Šéf ECB Mario Draghi sa tento týždeň jasne vyjadril, že aj keď existujú náznaky zlepšenia, úverová dynamika v eurozóne zostáva naďalej slabá. To naďalej signalizuje, že ECB ani len nepomýšľa nad sprísnením svojej menovej politiky.

Kým v USA boli opäť zverejnené silné dáta, či už index nákupných manažérov za sektor služieb alebo žiadosti o dávky v nezamestnanosti, euro zakoplo o slabé priemyselné čísla z Nemecka. Okrem toho sa pod euro negatívne podpísali vyhrotené vzťahy západných krajín s Ruskom. Tento trend môže pretrvávať aj v nasledujúcich obchodných dňoch, takže euro by malo zostať v “medvedích” rukách.

Aj napriek vyššie uvedenému bol devízový trh svedkom, ako sa obchodníci v piatok rozhodli pre výber ziskov dolára. Menový pár EUR/USD sa tak vymanil z pod tlaku a dostal sa opäť nad 1,34 USD.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre