Apple ponúka 3,2 mld. dolárov za slúchadlá Beats

Ako informuje Financial Times, technologický obor Apple má záujem o prevzatie spoločnosti Beats Electronics, známeho producenta slúchadiel, o ktorého zrod sa postaral legendárny rapper Dr. Dre a hudobný producent Jimmy Iovine.

Ako píšu zahraničné médiá, prevzatie by malo byť oficiálne oznámené budúci týždeň.

Práve slúchadlá Beats by Dr. Dre, s ktorými spoločnosť debutovala v roku 2008, sú považované za vysokokvalitnú alternatívu k bielym slúchadlám od Apple. O nemalú konkurenciu sa ale starajú a slúchadlá od spoločnosti Skullcandy či Sennheiser Electronic.

Prevzatím sa však Apple nedostane len k slúchadlám. Spoločnosť Beats Electronics nedávno spustila vlastnú streamovaciu službu – práve tie dnes v hudobnom priemysle zažívajú obrovský boom. Streamovacia služba na prenos hudby od Beats je od konca januára dostupná v Spojených štátoch, a to za mesačný poplatok 9,99 USD.

Už začiatkom roka sa riaditeľ Apple Tim Cook vyjadril, že spoločnosť je väčším akvizíciám otvorená. Ako vyhlásil, spoločnosť nemá problém zaplatiť za správne spoločnosti, ktoré sú pre Apple v dlhodobom horizonte prínosom.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre