Kríza? Exotické značky automobilov ju veru nepociťujú!

Zdá sa, že ľudom, ktorí si kupujú automobilové značky ako Lamborghini, Bentley či Rolls-Royce nikto nepovedal, že globálna ekonomika sa nezotavuje tak, ako si mnohí predstavovali.

Predaje týchto exotických značiek v minulom roku vyleteli prudko nahor. Lamborghini minulý rok predalo 2121 vozidiel, čo pre spoločnosť znamená tretí medziročný nárast predajov po sebe. Aj keď sa vám toto číslo môže zdať nízke, treba si uvedomiť, že automobilka produkujte dve modelové rady, kde ceny začínajú od 200 tisíc a 400 tisíc dolárov.

O štvrtý rekordný rok za sebou sa postarala aj automobilka Rolls-Royce, ktorá v uplynulom roku predala 3630 vozidiel.

O „šťavnaté“ predaje nemala minulý rok núdzu ani značka Bentley. V roku 2013 sa predalo 10 120 vozidiel Bentley, čo je najviac v celej 95 ročnej histórii firmy. Väčšinu tržieb Bentley potiahol sedan Flying Spur, ktorého cena začína na úrovni 184 tisíc dolárov.

A čo obľúbená značka super tajného agenta Jamesa Bonda – Aston Martin? V minulom roku sa z nej predalo 4200 vozidiel, čo pre automobilku znamená najlepší rok od roku 2007. Predajom pomohli vylepšené modely ako Rapide S či Vanquish.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre