Je najlepšie plateným bankárom. Pozrite sa, koľko zarobil minulý rok

Ako uvádzajú zahraničné denníky New York Times a Financial Times s odvolaním sa na dokumenty amerického burzového dohľadu SEC, šéf banky Goldman Sachs, Lloyd Blankfein minulý rok zarobil 23 miliónov dolárov, takže v porovnaní s rokom 2012 si polepšil o takmer 10 %.

S týmto platom poráža aj Jamieho Dimona, šéfa americkej banky JP Morgan, ktorý sa v roku 2013 musel uspokojiť so mzdou vo výške 20 mil. dolárov.

Blankfeinov základný plat predstavuje 2 milióny dolárov. Čiastku 14,7 mil. dolárov tvorí balík akcií pre rok 2013 a 6,3 mil. dolárov dostal v podobe prémií. Ak si myslíte, že pre Blankfeina je to najvyšší zárobok s akým sa doteraz stretol, mýlite sa. Pred krízou v roku 2007 Blankfein zarábal 68,5 miliónov dolárov!

Lloyd Blankfein sa narodil v roku 1957 v New Yorku (štvrť Bronx). Syn poštového úradníka a sekretárky vyrastal v Brooklyne, kde mal spoločnú izbu so svojou babičkou. Pochádzal z chudobných pomerov a v mladosti pracoval ako plavčík či predavač v Yankee Stadium. Blankfein začínal ako právnik v oblasti korporátnych daní z príjmu pre spoločnosť Donovan, Leisure, Newton & Irvine. Neskôr v roku 1981 pracoval ako predajca drahých kovov pre  J. Aron, ktorý bol ramenom Goldman Sachs v obchodovaní komodít.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre