5 úspešných ľudí hovorí o ich najväčších zdrojoch inšpirácie

V seriáli s názvom What Inspires Me, ktorý sa uskutočnil na profesijnej sieti LinkedIn, sa viacerí vplyvní a úspešní ľudia vyjadrili, čo ich inšpiruje a poháňa vpred.

Vyberte si vzor. Napr. Donald Trump

“Konzistentným a spoľahlivým zdrojom inšpirácie je pre mňa Donald Trump”, hovorí Richard A. Moran, výkonný riaditeľ Accretive Solutions. Ako tvrdí, úspech tohto realitného magnáta je inšpirujúci a nemal by zostať bez povšimnutia. Trump prijíma odvážne rozhodnutia a riskuje. A víťazí! “Ako lídra ma inšpiruje jeho schopnosť aktívne počúvať či jeho zmysel pre tímovú hru”, tvrdí Moran.

Čítajte knihy

“Milujem čítanie, je to pre mňa tá najlepšia zábava”, hovorí Claire Diaz-Ortiz, šéfka sociálnych inovácií v spoločnosti Twitter. Ako dodáva, ročne prečíta viac ako 200 kníh, pričom väčšina z nich sa dotýka tém ako biznis, líderstvo či time-manažment (žiadne sci-fi a podobne.)

Knihy sú považované za spôsob, ako sa dopracovať k skvelým nápadom, pretože vďaka knihám sa nám v hlave vytvára mnoho nových myšlienok.

Podniknite niečo nebezpečné/riskantné

Aj keď Steven J. Thompson v roku 1990 nevedel o singapurskom odvetví biotechnológií vôbec nič, rozhodol sa tejto príležitosti chopiť. Klaplo to – dnes žne úspech, je z neho viceprezident Johns Hopkins Medicine a podieľa sa na budovaní zdravotných systémov a nemocníc po celom svete.

Čítaj tiež: 20 podnikateľov zdieľa najlepšie tipy na úspech

Sledujte tých, ktorí si poradili s neúspechom

Shane Snow, spoluzakladateľ spoločnosti Contently tvrdí, že ho inšpirujú ľudia, ktorí si poradili s neúspechom a nešťastím, aby si mohli splniť svoje sny. „Mám rád ľudí, ktorých odsudzovali a považovali za outsiderov. Tvrdo ale pracovali, zdolali prekážky a vytvorili úžasné veci. To je pre mňa veľká inšpirácia“, uvádza Snow.

Poháňali ma ľudia, ktorí mi neverili

V triede som nepatrila k najšikovnejším, no jedného dňa som si povedala: „Veď počkajte, ja vám dokážem, že uspejem.Vždy som mala pocit, že ma ľudia nebrali vážne, čo ma ešte viac inšpirovalo dosiahnuť svoj cieľ”, spomína si dnes Naomi Simson, zakladateľka RedBaloon.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre