Výsledky Apple sú vonku. Očakávať máme aj nové produkty!

Technologická spoločnosť Apple zverejnila svoje čerstvé výsledky za 4. fiškálny kvartál. Na radosť fanúšikov a akcionárov tieto čísla prekonali očakávania analytikov.

Takže poďme si to zhrnúť: Kým trh očakával príjmy na úrovni 36,82 miliardy dolárov, skutočnosťou boli príjmy na úrovni 37,5 miliardy dolárov, čo je medziročný nárast o 4,2 %.

Čo sa týka zisku, ten medziročne poklesol o 8,6 % na 7,51 mld. dolárov. Zisk na akciu (EPS) tak predstavoval 8,26 dolárov, čo je viac než očakával trh, ktorí predpovedal EPS na úrovni 7,92 USD.

Firma za uplynulý kvartál predala 33,8 miliónov svojich smartfónov iPhonov, pričom odborníci počítali s číslom 31 mil. predaných zariadení.

Naopak, za predpoveďami zaostali predaje iPadov – v štvrtom fiškálnom kvartáli ich spoločnosť predala 14,1 miliónov, pričom trh očakával predaje na úrovni 14,5 mil. jednotiek.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Tim Cook okrem iného podotkol, že spoločnosť v roku 2014 plánuje vyvíjať nové produkty. Ako uviedol, Apple má bohaté zručnosti v oblasti hardvéru, softvéru a služieb, čo firme umožňuje preniknúť aj do iných produktových kategórií.

Kvartálne predaje iPhonov
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre