Nápad s krajšími zadkami z nej spravil miliardárku!

Začínala ako 29-ročná s 5000 dolármi na bankovom účte, no tie jej úplne vystačili na to, aby z nich spravila niekoľko miliónov.

Jej „zoštíhlovacia“ spodná bielizeň Spanx je dnes pre ženy takmer vykúpením. Spoločnosť, ktorá zastrešuje cez 200 výrobkov tvarujúcich postavu a ktorá pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta, sa podľa magazínu Forbes oceňuje na viac ako miliardu dolárov. A americká biznismenka Sara Blakely je jej 100 %-ným vlastníkom! Ako to celé začalo?

Ako Blakely sama tvrdí, predtým, než bielizeň Spanx priniesla na svet, nepracovala v módnom priemysle. „Chcela som byť právničkou, no nakoniec ma život zavial k predaju faxov, ktoré som 7 rokov núkala od dverí k dverám. V tej dobe som stále snívala o inom živote a hľadala som možnosti, ako pracovať sama pre seba“, hovorí Sara.

„Myšlienka pre vznik spodnej bielizne Spanx sa zrodila pri pohľade na môj zadok. Nepáčilo sa mi, ako vyzeral v bielych pančuchách”, spomína si atraktívna, ukecaná a vždy vysmiata podnikateľka. Nasledovalo zrezanie vrchných častí a vznik akýchsi beznohých pančúch. Sara v tom ihneď uvidela možnosť, ktorú po celý ten čas hľadala.

Sara Blakely – Spanx

“Z predaja faxov som mala usporených 5000 dolárov. V práci som si vzala týždeň voľna a začala som oslovovať textilných výrobcov. Všetci ma odmietali a poslali preč, no moja neochvejná viera v produkt má posúvala vpred. Po dvoch týždňoch mi nakoniec zazvonil telefón: „Sára, rozhodol som sa dať vášmu bláznivému nápadu šancu.“

Pochvala od Winfrey nebola náhoda

Už rok po tom, čo bol jej produkt vypustený na trh, sa značka Spanx ukázala ako mimoriadne zisková. Nová sťahujúca bielizeň bola pre Američanov trpiacich s nadváhou vykúpením.

O dva roky sa o ňom slávna moderátorka a podnikateľka Oprah Winfrey zmienila ako o najobľúbenejšom výrobku roka.

Kým niektorí si myslia, že Sara mala na pochvalu od Oprah šťastie, šťastie to nebolo. Blakely vedela, že ak sa chce presadiť bez nadmerných výdavkov na reklamu, musí sa zamerať na slávne ženy, ktoré sa radi a úprimne so svojim názorom podelia s verejnosťou. Keďže americká zabávačka Oprah Winfrey bola jednou z nich, Sara jej neváhala poslať darčekový kôš s bielizňou Spanx!

Čo radí ostatným? Existuje milión spôsobov, ako zlepšiť všetko okolo nás. Najväčším rizikom v živote je neriskovať. Každé riziko je priamo úmerné odmene, hovorí Sara. O jej úspechu a popularite svedčí aj skutočnosť, že ju minulý rok časopis Time zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí sveta.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre