NASDAQ: V piatok hviezdili akcie Dell a LinkedIn!

V piatkovom obchodovaní na technologickej burze Nasdaq vyčnievali akcie sociálnej siete LinkedIn, ktorých cena vzrástla o viac ako 11 %.

Dôvod rapídneho zhodnotenia netreba hľadať dlho – ako vyplýva z piatkovej správy, profesijná sieť má za sebou rekordný druhý kvartál, keďže svoje tržby dokázala navýšiť o 59 % na 364 miliónov dolárov. Zisk spoločnosti bol vyšší o 33 %, keď dosiahol výšku 4 milióny.

Pozitívom pre túto sociálnu sieť je aj príliv nových užívateľov. Aktuálne vykazuje približne 238 miliónov členov, čo je zhruba o tretinu viac ako pred rokom.

Okrem akcií LinkedIn sa v piatok mimoriadne darilo aj akciám počítačovej spoločnosti Dell, ktoré zdražili o 5,29 %. Za niekoľko-percentným zhodnotením akcií Dell stojí najnovšia ponuka zakladateľa Michaela Della, ktorý sa rozhodol odkúpiť akcie od akcionárov za vyššiu cenu. Kým pôvodne on a jeho investor ponúkali za akciu 13,65 USD, po novom je to spolu extra dividendou 13,88 USD.

Michael Dell, ktorý rovnomennú spoločnosť založil ako mladík na internátnej izbe, chce firmu pretransformovať z verejnej na súkromnú a vzhľadom na slabý trh s počítačmi ju radikálne podrobiť zmenám. Hlavných akcionárov to ale veľmi neteší, keďže sa domnievajú, že akcie sú v súčasnosti podhodnotené.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre