Bankový gigant Citigroup prekvapil. Pozrite sa, o koľko navýšil svoj zisk!

Tretia najväčšia banka v USA Citigroup v pondelok predstavila svoje hospodárske čísla za uplynulý druhý kvartál. Dosiahnutý zisk na úrovni 4,2 miliardy dolárov (3,9 mld. eur) bol pre trh príjemným prekvapením, keďže medziročne ide až o 42 %-ný nárast!

Trh dal svoju radosť z publikovaných výsledkov ihneď najavo, keď akcie banky Citigroup poslali nahor o 3 percentá. Počas obchodovania ale akcie zmiernili svoje profity a v čase, kedy tento príspevok publikujeme (18:00) sa zhodnocujú približne o jedno percento.

Podobne ako iné americké banky, aj Citigroup začína ťažiť z oživenia na americkom realitnom trhu, kde sa ceny nehnuteľností pomaly ale isto začínajú štverať nahor. Výsledkom zotavujúceho sa trhu nehnuteľností je pokles rezerv na toxické úvery.

Banka Citigroup je už dlhší čas považovaná za “problémové dieťa” amerického bankového sektora. Za minulý rok sa zárobok banky zmenšil až o tretinu na 7,5 mld. dolárov.

Po nástupe nového riaditeľa Michaela Corbata sa tento finančný dom vydal na cestu tvrdých škrtov – Corbat ohlásil zrušenie až 11 tisíc pracovných miest a uzatvorenie mnohých filiáliek. Na konci mesiaca jún banka zamestnávala celkom 253 tisíc ľudí, čo je o 8 000 menej než pred rokom.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre