Cyprus: Minister financií odstúpil, prezident má na krku prúser!

Cyperský minister financií, Michael Sarris (na snímke) odstúpil. Ako uviedol v utorok pred novinármi, svoju rezignáciu podal u prezidenta Nicosa Anastiadesa, ktorý túto demisiu prijal.

Už počas návštevy v Moskve pred týždňom priniesli noviny „Politis“ správu, že Sarris zrejme skončí. Taktiež hlava vplyvnej ortodoxnej cirkvi, arcibiskup Crysostomos II viackrát Sarrisa vyzýval, aby z postu ministra financií odstúpil. Údajne za to môže jeho krízové riadenie, ktoré sa mnohokrát ocitlo pod paľbou kritiky.

Jedným z dôvodov jeho rezignácie je aj skutočnosť, že zastáva dôležitú pozíciu v banke Laiki, ktorá je súčasťou mohutnej reštrukturalizácie tamojšieho bankového sektora. Novou hlavou cyperského rezortu financií bude doterajší minister práce, Harris Georgiades.

V súčasnosti sa okolo cyperského prezidenta Nicosa Anastiadesa vedie kauza, že spoločnosť jeho rodinných príslušníkov – A. Loutsios and Sons Ltd. len pár dní pred vyhlásením zdanenia vkladov previedla 21 miliónov € do Veľkej Británie. Spoločnosť potvrdila transfer, avšak popiera, že by dostala informácie z prezidentského úradu.

Foto: YouTube

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre