Mexické peso a brazílsky real dnes nemajú najlepší deň!

Uprostred obáv, že problémy Cypru zosilnia dlhovú krízu a nepokoje na finančných trhoch, si vo štvrtok mexické peso odpisuje 0,33 % na 12,38/dolár.

O zmiernenie strát mexickej meny sa postaral lepší než očakávaný vývoj amerických žiadostí o dávky v nezamestnanosti či zlepšená podnikateľská klíma v regióne Philadeplhia, avšak pesimizmus prinavrátili slabé predaje existujúcich domov. V tomto roku sa peso voči doláru zhodnotilo už o 3,8 %.

Viac ako pol percenta si voči americkému doláru odpisuje brazílsky real, keď prvýkrát od januára prekročil úroveň dve jednotky za dolár. Mena reaguje na včerajšiu správu brazílskej centrálnej banky, podľa ktorej krajina minulý týždeň zaznamenala odliv zahraničných investícií v objeme 990 miliónov dolárov. Nové dáta poukazujú na to, že Brazília akosi stráca príťažlivosť pre zahraničných investorov, čo pre domácu menu nie je potešujúca správa!

Zápisnica z nedávneho zasadnutia brazílskej centrálnej banky naznačuje, že v blízkej dobe nehrozí zvýšenie sadzby. Tá sa v súčasnosti nachádza na rekordne nízkej úrovni 7,25 %.  Za posledných 5 obchodných dní brazílska mena stratila takmer jedno percento.

Foto: wikimedia

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre