Ako som podojil fialovú kravu

Naša recenzia na knihu: Aj keď na ňu neverím, bola to láska na prvý pohľad. Keď som vzal knihu fialová krava prvýkrát do rúk, vedel som, že to nebude ďalšie nudné čítanie o reklamných kecoch.  Zrejme mi to napovedal obal s netradičnou fialovou kravou, ktorá na mňa pôsobila exoticky  a zároveň príťažlivo.

Po prečítaní knihy musím uznať, že marketingový guru a vyhľadávaný odborník Seth Godin, ktorý sa o toto skvostné dielo postaral, moje očakávania naplnil. Nielenže nejde o ďalší čisto teoretický blábol, knižka má navyše vtipný podtón a obsahuje množstvo príkladov z praxe (čo sa dnes cení).

Tento vyhľadávaný odborník a autor niekoľkých bestsellerov môj doterajší pohľad na marketing doslova chytil do rúk, skrčil ako kus papiera a jedným švihom zahodil do koša. Ja mu za to môžem iba ďakovať, pretože mi fialovou kravou ukázal, o čom v skutočnosti marketing je. Veď ako v úvode cituje slová Davida Packarda, marketing je až príliš dôležitý na to, aby sa prenechal marketingovému oddeleniu.

Seth Godin – Autor knihy Fialová krava

Veru tak! To čo platilo kedysi (všetky tie otrepané poučky a nalievanie peňazí do reklamy) je dnes dávna minulosť a kto nie je fialovou kravou, zostane len nudnou hnedou kravičkou, ktorých tu máme neúrekom.

Kniha ma naučila, že dôležité je odlíšiť sa od stáda rovnako sfarbených kráv, ktoré nestoja za štipku povšimnutia. Godinovu fialovú publikáciu som nielenže prečítal, ale snažil som sa z nej vyťažiť čo najviac. Ako tvrdím, doslova som podojil fialovú kravu, ktorá ma zároveň naplnila množstvom inšpirácie či výkričníkov, ako marketing nerobiť!

Aj to je hlavný dôvod, prečo mi na stole leží ďalšia Godinova knižka – Všetci marketéri sú klamári.

Knižku si môžete prezrieť v našom kníhkupectve. Poštovné a balné zdarmaFialová krava

 

Úvodné foto: Ariaski

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre

fajn kniha..mozno nie kazdemu ale mne urcite pomohla..pre mna lahodka pre prijemne citanie :-)