Štartuješ biznis? Týchto 8 rád ti určite pomôže!

Poznáte Alexa King-Harrisa? Tí, ktorí o ňom počuli už vedia, že ide o úspešného mladého podnikateľa, ktorého meno sa spája s nedávno spustenou platformou YogiTunes.

Ide o službu, ktorá funguje ako známy iTunes, avšak je určená výhradne pre milovníkov jogy, čiže užívateľ YogiTunes sa tu dostane k playlistom príjemnej a blahodarnej joga hudby.

King-Harris, úspešný podnikateľ prináša 8 tipov pre všetkých, ktorí sa rozhodli odštartovať svoj biznis. Poďme na ne!

1. Prvá rada do života biznisu znie – ver v seba samého. Možno to znie ako poriadne klišé, no ste to práve vy sami, kde nájdete nekonečné zdroje kreativity, myšlienok a sily. Ak si budete veriť, každá úloha, ktorú si vytýčite, bude pre vás ľahšie zdolateľná!

2. Nesnažte sa znovu vynájsť koleso! Váš nápad môže byť nový, ale spôsob, ako sa k nemu dopracovať, s veľkou pravdepodobnosťou už nový nebude. Určití ľudia vám už vydláždili cestu tým, že podnikli niečo podobné. Urobili chyby, na ktoré si musíte dať pozor, prípadne nájsť lepší spôsob, ako si zjednodušiť cestu k cieľu.

Čítaj tiež: 7 tipov, ako vybudovať skvelú business značku!

3. Internet je považovaný za hlbokú studňu grátis informácií. Ak potrebuje zistiť niečo dôležité, hľadajte na internete dovtedy, pokým neobjavíte zdroj, ktorý hovorí podobným jazykom ako vy. Rovnaké informácie môžu byť prezentované viacerými spôsobmi, či už cez YouTube, blog atď.. Hľadajte dovtedy, kým nenájdete to najlepšie a najvhodnejšie pre vás osobne!

4. Meditujte! Sebadisciplínou a zdravým životným štýlom to dotiahnete ďaleko, pričom prekonáte aj tie vaše najdivokejšie očakávania. Meditácia vám pomôže byť tvorivým a logistickým človekom aj v náročnom prostredí. Navyše, svet budete vnímať viac harmonicky, čo má blahodarné účinky na celé telo.

5. Nechajte si poradiť od odborníkov – vyhľadajte odborné rady ešte predtým, než začnete tvoriť výdavky či uzatvárať dohody s finančnými sponzormi. Ostrieľaní profíci, ktorí si prešli niečím podobným, čím vo svojom podnikaní prechádzate (alebo budete prechádzať) vy, vám pomôžu odhaliť vaše slabiny a využiť silné stránky. Pripravia vás na prísnu cestu k budovaniu biznisu, takže ako sa hovorí: Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku.

6. Buďte pripravení prinášať obete . Rozhodli ste sa, že idete roztočiť veľký biznis, no ešte predtým sa musíte uistiť, že ste ochotní vložiť minimálne 3-5 rokov svojho života do vašej firmy. Musíte si plne uvedomiť, že ide o vážny záväzok, ktorého sa musíte držať dovtedy, dokým nedosiahnete vytúžený úspech.

7. Buďte ochotní podeliť sa o svoj biznis plán – Prezentácia vášho podnikateľského zámeru či rozpočtu pred niekým, komu môžete dôverovať a kto vie, o čom hovoríte, je veľmi dobrým nápadom. Spätná väzba, ktorú vám druhá strana poskytne, je na nezaplatenie.

8. Posledný tip pre štart biznisu znie – robte to, čo máte radi. Živým príkladom je práve samotný King Harris.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Záleží komu sa biznis zámer ukazuje. v tomto by som bol určite opatrný – ved vi´dme patentove bitky vo svete, facebook a neviem čo. Ej keď chápam že takáto spätná väzba da vela, pomoze odstrániť nedostatkya jedno s druhým..ale naozaj človek by mal byt obozretny komu navrh predstavuje ..asi tolko :)

tak vies – ak nikomu nebudes verit a nechas si to pre seba, mozes pracovat dva-tri roky na totalnej somarine, pripadne riesit nieco rok co ti iní poradí za polhodinu..takze v tomto pohlade urcite som za to  prediskutovat to s niekym :)

Pekne zhrnutie pre tych ktorí nevedia kam a ako ..prinasat obete treba v kazdom biznise..a tvrda praca musi byt !!!