Real a Barca s elitnými tržbami. Valencia pred krachom!

Dva špičkové európske futbalové kluby, Real Madrid CF a FC Barcelona si v oblasti dosiahnutých tržieb v sezóne 2011/2012 sadli na špicu rebríčka.

Podľa poradenskej spoločnosti Deloitte sa Madridu v uplynulom futbalovej sezóne podarilo dosiahnuť výnosy 512,6 milióna € a Barcelone 483 mil. €, za čo im v rebríčku európskych klubov s najväčšími tržbami patria najvyššie miesta.

Na tretej priečke v dosiahnutých tržbách sa nachádza klub Manchester United, ktorého obrat počas sezóny 2011/2012 dosiahol výšku 395,9 mil. €. Ročné tržby nemeckého veľkoklubu Bayern Mníchov predstavujú 368,4 mil. €.

Pri anglickom klube Manchester City sa ročný obrat nachádza na úrovni 285,6 mil. €, čím sa v rebríčku posunul z dvanásteho na siedme miesto.

Mnohí kritici tieto čísla argumentujú tým, že za mohutnými tržbami stojí temnejšia stránka finančnej štruktúry, a to veľké zadlženie klubov. Jedným  z klubov, ktorý podľa mediálnych správ stojí na hranici bankrotu, je 6-násobný majster španielskej ligy – Valencia CF. Klubu, ktorého dlhy predstavujú 80 miliónov eur, by mal pomôcť štát a peniaze daňových poplatníkov.

Foto: IntangibleArts

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Capital: ale bez peňazí sa ťažko vyhráva, keď niet na dobrych hračov, trenera, benefity a jedno z druhym..