Cisco Systems kupuje izraelskú spoločnosť za 356 mil. €

Dohoda so spoločnosťou Intucell by mala byť uzavretá v treťom fiškálnom kvartáli alebo začiatkom jesenného obdobia. Spoločnosť Intucell je v súkromnom vlastníctve a poskytuje softvér, ktorý umožňuje automaticky plánovať, konfigurovať a spravovať celulárne siete pre mobilných operátorov v reálnom čase.

Dátové objemy sa budú neustále zvyšovať a tým aj náročnosť  na prenos dát a nasledovná správa.  Práve spoločnosť Intucell je líder v obore a má pripravené riešenia na bezproblémovú prevádzku. Mimochodom, spoločnosť vznikla len pred štyrmi rokmi. Zakladatelia boli dvaja podnikatelia  Rani Wellingstein a Ido Susan.

Od 24.júla si spoločnosť Cisco Systems pripísala 38%-ný nárast ceny akcií (viď graf).

Vývoj akcií Cisco Systems od júla 2012

Svoju finančnú injekciu ako start-up dostali od Bessemer Venture Partners v roku 2011 v hodnote 4,5 mil. €, ktorou si zaistili 50%-ný podiel. Za relatívne krátke obdobie si tak investor príde na 756%-né zhodnotenie svojej investície.

Spoločnosť Bessemer hrala kľúčovú úlohu pri spájaní Intucell s AT&T. Týmto partnerstvom Intucell uzavrel zmluvu v hodnote 37,53 mil €. To sa pozitívne prejavilo na raste spoločnosti a zo šiestich zamestnancov sa počet rozšíril na 85 ľudí.

V horizonte jedného roka sú akcie spoločnosti v pluse 5 %.

Vývoj akcií Cisco Systems – horizont 1 rok

Cisco za rok 2012 vykázal obrat vo výške 34,61 mld €. Čistý zisk v hodnote 6 mld € oproti roku 2011 je to nárast skoro o 32 %.

xtb
Zdieľať
Komentáre