7 tipov, ako efektívne pracovať s externým odborníkom

1. Skôr, ako začnete s vyhľadávaním konkrétneho odborníka, zadefinujte si, akého špecialistu vlastne hľadáte. Jednoducho musíte vedieť, na čo sa ten-ktorý odborník špecializuje a čo vám môže ponúknuť. Bez toho to nejde!

2. Definujte svoje skutočné problémy – Premyslite si, či hľadáte niekoho, kto vám danú vec kompletne vyrieši, pomôže vám s ňou, prípadne vám len dodá konzultačné informácie a tým to hasne.

3. Nikdy nenajímajte prvého znalca, ktorý vám príde pod ruku. Vyhľadajte viacero odborníkov, troch či viac.

4. Ak ste si zvolili svojich kandidátov, začnite ich preverovať, skúmať. Aby ste zistili, či sú naozaj odborníkmi, žiadajte jednu konzultáciu či znalosť zadarmo.

5. Viete čo naozaj chcete a musíte to dať jasne najavo – ak hľadáte koučing, no zistíte, že druhá strana vám poskytne len konzultácie, ihneď to dotyčnej osobe povedzte.

6. Žiadajte písomnú zmluvu – písomná forma chráni obe strany. Zhodnite sa na rozsahu služieb, výške poplatkov či dobe trvania a hoďte to do zmluvy.

7. Nezabúdajte, že ste klientom, takže v sebe nedržte žiadnu spätnú väzbu. Prenajatý odborník sa musí dozvedieť, aké sú vaše reakcie na služby. Komunikácia je dôležitá.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre