Výrobca BlackBerry s prudkým poklesom zárobku. Akcie padli o viac ako 20 %!

Spoločnosť Research in Motion (RIM), výrobca telefónov Blackberry ohlásil prudký prepad ziskov a prvý štvrťročný pokles užívateľov vo svojej histórii.

Kanadská firma dosiahla v treťom kvartáli končiacom 1. decembra čistý zisk 9 miliónov dolárov, zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka bol ešte na úrovni 265 miliónov.

Počet užívateľov BlackBerry celosvetovo klesol na 79 miliónov, oproti 80 miliónom v predchádzajúcom štvrťroku. RIM dúfa, že oživiť predaje sa jej podarí s novým operačným systémom. Nový systém Blackberry 10, spolu s novými modelmi telefónov by mali byť predstavené 30. januára budúceho roka.

Pozri tiež: Unikli zábery: Je tento nádherný kúsok BlackBerry 10?!

Príjmy spoločnosti za uplynulý štvrťrok predstavovali 2,7 miliardy dolárov, čo je 47 % pokles oproti minulému roku. Spoločnosť musela v posledných rokoch bojovať s popularitou telefónov iPhone, či zariadení so systémom Android.

Akcie Research in Motion počas piatkového obchodovania najskôr posilňovali a pripísali si 3,6 %-ný zisk. Po oznámení výsledkov sa však v poburzovom obchodovaní prudko prepadli až o 22,73 % na úroveň 10,91 dolárov za akciu.

Graf: Vývoj akcií spoločnosti RIM za posledných 5 dní

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre