Francúzsko: Najviac nezamestnaných od roku 1998!

Počet ľudí bez práce dosiahol vo Francúzsku najvyššiu úroveň za posledných 14 rokov. Koncom októbra si v druhej najväčšej ekonomike Európskej únie (EÚ) hľadalo prácu až 3,103 milióna ľudí.

V porovnaní s predošlým mesiacom to predstavuje nárast o 1,5 percenta,  v porovnaní s októbrom minulého roka sa počet nezamestnaných navýšil až o 10,3 %. V utorok večer o tom informovalo francúzske ministerstvo práce.

Počet ľudí bez práce vzrástol v októbri už 18. mesiac v rade. Podľa údajov Eurostatu tu miera nezamestnanosti v septembri dosiahla úroveň 10,8 percenta, čo je dvakrát toľko ako v Nemecku (5,4 %).

Ministerstvo zároveň varuje, že sa situácia na trhu práce môže zhoršovať. Ekonomický magazín Economist nedávno prehlásil, že Francúzsko je časovanou bombou v srdci Európy. Mnohí nad týmto hospodárstvom zdvíhajú varovný prst. Aj slávny ekonóm Nouriel Roubini nedávno poznamenal, že Francúzsko stojí na pokraji hospodárskej recesie.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

No krása..týmto sa už ani nedá pochybovať že problémy majú..a na nie malé. Som zvedavá ako sa s tým tamojšia vláda vysporiada