Liga Majstrov: Finančne atraktívna lahôdka

Prvé kolo skupinovej fázy futbalovej Ligy Majstrov už máme za sebou, pričom mnohí fanúšikovia ešte dodnes prehĺtajú niektoré gólové momentky. Niet sa čomu čudovať. Liga Majstrov, ktorá  je nie len futbalovou, ale aj finančne atraktívnou lahôdkou pre európske kluby, upúta pozornosť mnohých športových nadšencov. Týmto príspevkom sa spoločne pozrieme na to, kto a v akej výške si na tejto súťaži pomastí vrecká.

Každý podľa zásluh

Každý rok sa do najprestížnejšej európskej klubovej súťaže dostane 32 tímov. Suma 55 miliónov eur je prerozdelená pre 20 tímov, ktoré sa zúčastňujú vyraďovacej fázy Ligy Majstrov  (tzv. predkolá). To znamená, že v priemere dostane každý klub 2,1 mil. eur.

Kluby, ktorým sa podarí prebojovať sa do skupinovej fázy, obdržia minimálnu základnú čiastku 8,6 miliónov eur. Navyše, za každé víťazstvo tu majú milión eur k dobru, za remízu je to pol milióna. Pre tímy, ktorým sa podarí dostať sa do druhého kola súťaže (osemfinále), je pripravená odmena 3,5 mil. eur. Štvrťfinalistom prislúcha 3,9 mil. eur a semifinalistom 4,9 mil. eur.

Nakoniec zostávajú dvaja finalisti, ktorí dostanú po 6,5 mil. eur. Na celkového víťaza čaká odmena 10,5 milióna eur. Keď si to prepočítame, víťaz Ligy Majstrov si z tohto turnaja odnesie 37,4 mil. eur, čo je suma hodná potlesku.

Tím, ktorý sa stane víťazom Superpohára, získa 3 milióny eur. Odhadovaná hrubá výška komerčných príjmov zo súťaží Liga Majstrov a Superpohár predstavuje 1,34 miliardy eur.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre