Čafte, objavil som super buFed!

Na mojich potulkách Amerikou som natrafil na jeden veľmi lacný bufed, kde sa predávajú doláre. Naozaj! Všimol som si, ako sa sem hrnie mnoho hladných bankárov. Ale nečudujem sa! Čapovaný jednodňový miliónový úver tu dostanú za takých 1, 0014 mil. $, čo je v porovnaní  s našou Európou naozaj BEZVA cena. A ja som si vždy myslel, že Amerika je drahá. Tento týždeň tu bol veľký ošiaľ, keďže začali ponúkať chrumkavé balíčky s názvom kvétri (verzia QE 3.0.)

Je to pohoďák

Podľa toho čo som počul, má ísť o peniažky úplne zadarmo. Treba tam vraj doložiť len nejaké hypotekárne listy, čo v USA naozaj nie je problém. To nie ako u nás, že akcia platí do vypredania zásob. Normálne som neveril, že ide o neobmedzenú ponuku.

Majiteľ tohto lacného bufedu, ujo Bernanke je úplný pohoďák. Dokonca prisľúbil, že jeho bufedík nízke ceny garantuje až do roku 2015. Doteraz sa kecalo o roku 2014, ten chlap to navýšil ešte o rok. To sa mi naozaj zapáčilo, je proste ústretový ku všetkým zákazníkom. Bankári, investori a rôzni iní finančníci sem chodia po tovar, ktorý po tom predávajú ďalej. Vraj ceny sú tak nízke, že to má vplyv na veľa vecí.

Za iPhone platíš

Čítal som aj o kritikoch, ktorí tvrdia, že tento típek si bankovky tlačí, potom z nich robí lahodné kvéčka a ubližuje tým doláru. Mnohí sú ale iného názoru: Napr. môj americký kamarát z banky mi hovoril, že už dlhšie čakal, kedy príde nová verzia kvéčka. Pred štyrmi rokmi vyskúšal kvéjednotku, potom už netrpezlivo vyčkával na kvédvojku.

„Ty koky, to je ako vydávanie iPhoneov, nie?“, pýtam sa ho nechápavo. „Nie, za iPhone platíš“, usmernil ma bankér. Na vlastné oči som videl, aký bol šťastný, keď tento týždeň prišla verzia 3.0. Vraj by si to už bez nej nevedel predstaviť!

Neviem či u nás v Európe niečo také je. Peniaze tu predáva mnoho organizácií, no sú drahé, prípadne musíte spĺňať množstvo podmienok, aby ste sa stali skutočným odberateľom.

Váš bufedár

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre