Usain Bolt: Ako sa má finančne najrýchlejší muž sveta?!

Jamajčan Usain Bolt je najrýchlejším (a hlavne živím) bežcom v histórii atletiky, ktorého majetok sa hodnotí na 30 miliónov dolárov. Slávny atlét si polepšil o viac než 20 mil. USD vďaka svojim brilantným výkonom na Olympiáde v Londýne. Otázka znie: Akou cestou sa k Boltovi dostali toľké milióny? Hlavným zdrojom sú „tučné“ zmluvy uzavreté s veľkými hráčmi biznisu, ako je Puma, Gatorade či Virgin Media.

Masívny kontrakt

Za minulý rok dostal najväčšiu „výplatu“ od nemeckého poskytovateľa športových potrieb – spoločnosti Puma. Tá mu ročne zaplatila 9 miliónov dolárov za to, že na trati i mimo nej bude nosiť topánky značky .. vieme akej J. Výška zaplatenej sumy je naozaj pôsobivá! Taký konkurent Nike platí za podobné zmluvy so slávnymi atlétmi „len“ 1 milión dolárov/ročne. Aj nevinné zmluvy s Visa či Nissanom priniesli do vrecka Bolta ďalšie milióny.

Tučné kontrakty ale nie sú jediné príjmy slávneho Jamajčana – V roku 2010 vydal najpredávanejšiu autobiografiu, ktorá mu taktiež vyniesla nemalé peniaze. Predpokladá sa, že čisté imanie Bolta bude v najbližších rokoch naďalej explodovať. Ak si zachová svoju rýchlosť, na Olympijských hrách v Brazílii 2016 môže mať na konte krásnych 100 miliónov dolárov.

Exotický vozový park

Čo dodať, Jamajčanovi zrejme peniaze nechýbajú, o čom svedčí aj pohľad na jeho vozový park. Keďže je Bolt najrýchlejším človekom sveta, niet sa čo diviť, že má v obľube rýchle športiaky. Áno, hovoríme v množnom čísle, keďže Bolt nevlastní len jedno, ale celú flotilu exotických automobilov.

Čítaj viac v rubrike: Investície v športe

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Čo už, za kvalitu sa platí a to aj v športe či v hudbe..ak je raz niekto proste naj..tak nech to stojí čo to stojí, tak si ho firmy nájdu a spravia čokolvek nech ich reprezentuje.ak má nejaký top atlét zmluvu na milión dolárov tak tu nejde o cenu..bolt je bolt a 9 melonov je ešte v pohode cena by som povedal :D