Groupon stráca investorov!

Kedysi vysokorentabilný projekt, ktorý sprevádzal investičný boom, teraz problémami zaťažená spoločnosť. Internetová firma Groupon prežíva neľahké obdobie. Ako píše „Wall Street Journal“, štyria veľkoinvestori sa americkej spoločnosti otočili chrbtom, keď sa rozhodli vziať svoj kapitál späť.

Azda najslávnejším výpadkom je zakladateľ Netscape – Marc Andreessen. Ako píše WSJ s odvolaním sa na interný zdroj, jeho spoločnosť s rizikovým kapitálom „Andreessen Horowitz“ predala akcie Grouponu za 5,1 miliónov dolárov. Taktiež švédska investičná spoločnosť Kinnevik v júni oznámila, že sa „zbavila“ viac než 8 miliónov akcií Grouponu.

Zdá sa, že investori jednoducho začali pochybovať, či má obchodný model „zľavového portálu“ dlhotrvajúci charakter. Od svojho príchodu na burzu (IPO) v novembri 2011 si spoločnosť zo svojej hodnoty odpísala desiatky miliárd dolárov.  Už pohľade na aktuálny vývoj akcií internetových firiem ako Facebook, Groupon a Zynga sa ukazuje, že investori začínajú tieto IT spoločnosti obchádzať.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre