Ak máte cez 600 miliárd $, môžete si kúpiť celý Apple

Presne takú hodnotu prekonal technologický gigant z USA, spoločnosť Apple. Po piatkovom obchodovaní jej akcie stoja 648,11 dolárov, čo znamená, že hodnota spoločnosti je na úrovni 608 miliárd USD.

Čo viac dodať – za takéto peniaze si môžete kúpiť napr. prvú top desiatku spoločností v akciovom indexe DAX 30, čo je vlastne “smotánka” z nemeckej ekonomiky. Kedysi najcennejšia spoločnosť sveta, ropný gigant Exxon Mobil, sa dnes cení na 408 miliárd USD. Hodnota internetového obra Google činí 221 mld. dolárov a Gatesov Microsoft stojí 259 miliárd dolárov.

Nový iPhone a set-top-box

Akcie Apple nemajú problém rásť, nakoľko sa už dlho očakáva nový produkt iPhone 5, ktorý by mal mať ešte väčšiu obrazovku. Nedávne špekulácie hovoria, že by spoločnosť tento produkt mohol prezentovať už 12. septembra. To ale nie je všetko – spoločnosť vraj s operátormi káblovej televízie rokuje o zavedení vlastného zariadenia set-top-box, ktorý prijíma digitálnu televíziu.

Pri Apple sa o schopnosti zarábať peniaze nepochybuje. Ku koncu júna mala spoločnosť v kase až 117 miliárd dolárov. Likvidné prostriedky v takomto objeme už svedčia o ako-takej solventnosti spoločnosti a dôvere investorov :-).

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre