Kuvajtskí šejkovia kúpili futbalový klub Nottingham

Počet boháčov, ktorí sa rozhodli zainvestovať do futbalových klubov rastie. Tentokrát je čerstvým príkladom tradičný anglický klub Nottingham Forest, ktorý kúpila kuvajtská rodina Al-Hasawi. “Je to česť a privilégium prevziať tento veľký klub“, uvádza sa vo vyhlásení rodiny Al-Hasawi.

Doterajším vlastníkom klubu bol od roku 1999  Nigei Doughty, ktorý klub pomohol zreorganizovať najmä z finančnej stránky. Kuvajtská rodina tvrdí, že spraví všetko čo je v jej úsilí, aby dostala klub z Nottinghamu opäť na vrchol. A naozaj, rodina Al-Hasawi nezaháľa: Dva dni po prevzatí tohto druholigového klubu už do jeho čela nasadila nového 44 ročného trénera menom Steve Cotterill.

Nottingham Forest  vypadol z Premier League v roku 1999. Klubu sa v rokoch 1898 a 1959 podarilo získať pohár FA cup a dvakrát vyhral aj Európsky pohár.

Anglické kluby sú už tradične príťažlivé pre boháčov. V roku 2003 kúpil ruský miliardár Roman Abramovič  prvoligový Chelsea FC.

V septembri 2009 kúpil šejk Mansour bin Zayed Al Nahyan klub Manchester City, ktorý do klubu napumpoval 620 miliónov eur. Práve vďaka petrodolárom tohto šejka sa Manchesteru City po 44 rokoch podarilo získať ligový titul!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre