10 tipov, ako byť úspešný v biznise!

1. Musíte mať vášeň: Keď podnikáte, musíte byť pre túto činnosť plne zapálený. Vaša práca musí byť zábavná, len tak Vám pomôže prekonať ťažké chvíle a presvedčiť tých správnych ľudí, aby pracovali s Vami.

2. Buďte symbolom dôveryhodnosti : Ak chcete viesť iných ľudí, musia mať vo vás dôveru. To isté platí aj pre Vašich klientov a partnerov.

3. Musíte byť flexibilný: V dnešnej dobe sa všetko rýchlo mení a vy ako správny podnikateľ musíte byť na všetko pripravení a včas reagovať. Flexibilita pre rýchle zmeny je veľkou výhodou.

4. Nebojte sa strachu z neúspechu: Každé zlyhanie je zároveň príležitosť naučiť sa niečo nové. Každý investor podporujúci rizikové projekty (venture capital) vloží peniaze radšej do človeka, ktorý sa už pokúšal spoločnosť založiť ako do toho, ktorý sa o to nikdy nesnažil.

5. Neotáľajte zdĺhavým premýšľaním: Je dobré používať vlastnú intuíciu. Vhodné je tiež plánovanie a premýšľanie, avšak pozor na zbytočné otáľanie sa. Môže to znamenať premrhanú príležitosť.

6. Hlavným majetkom pre spoločnosť ste Vy – dbajte o svoje zdravie, udržujte si energiu!

7. Udržujte svoje EGO pod kontrolou – nerozhadzujte svoje zisky, nekupujte si zbytočné a drahé veci s cieľom zapôsobiť na ostatných. Voľte rozumnú cestu – prostriedky si radšej odložte na neočakávané situácie a možnosti. Neviete, kedy Vám môžu prísť vhod!

8. Verte! Musíte veriť v seba a vo vašu spoločnosť. Veriť, že Vaša firma bude úspešná. Touto dôverou nakazíte aj svojich zamestnancov, zákazníkov, investorov či dodávateľov.

9. Prijmite kritiku a nebojte sa robiť chyby!

10. Neodrádzajte sa rýchlo pre neúspech – podnikanie prináša veľa vzostupov i pádov. Od každej prekážky si však treba vziať to dobré, poučiť a ísť ďalej.

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Dobrý deň, 
zaujímalo by ma, ako postupujete pri zostavovaní podobných zoznamov s tipmi a trikmi. Čo je pre Vás rozhodujúce, aby ste to publikovali? Máte nejaké pravidlá pri ich zostavovaní? Odkiaľ čerpáte informácie?

Za odpoveď ďakujem.