Hviezdny investor Warren Buffett má rakovinu

Americkej investorskej hviezde, Warrenovi Buffettovi bola diagnostikovaná rakovina prostaty. Ako v utorok investor oznámil, rakovina mu bola diagnostikovaná v skorom štádiu. 81-ročný investor tak bude musieť ísť k ožarovaniu.

Buffett hovorí: „Cítim sa skvele, akoby som bol zdravý“. Terapie mi obmedzia cestovanie ale môj denný režim žiadnym spôsobom nezmenia, píše Buffet, ktorý vždy vystupuje v skvelej forme a neuvažuje o odchode do dôchodku.

Podľa analytikov môže táto situácia priťažiť akciám Buffetovej spoločnosti Berkshire Hathaway. V po-burzovom čase si akcie tejto spoločnosti odpísali 1,5 %. Investor a autor kníh o Warrenovi Buffettovi hovorí: „Pre investorov Berkshire to takmer nič neznamená. On pripravil firmu aj na deň svojej smrti“.

Otázka nástupníctva je už dlhodobo veľkým háčikom pre Berkshire. Buffett koncom februára oznámil, že už našiel svojho nástupcu, avšak jeho meno je utajované.(čítaj viac – Buffet si už našiel nástupcu)

Holding Berkshire Hathaway vlastní akcie veľkých spoločností ako je Coca Cola či IBM. Okrem toho má približne 80 dcérských spoločností od odvetvia poisťovníctva až po fast-foodové reťazce.

 

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre